English version

Ranen Facebookista

LEFFALIPPUARVONTA! Kommentoi alle, mikä on mielestäsi energianeuvojallemme, Anterolle, tärkein syy huoltaa patterit näin syksyllä, ja osallistut leffalipun arvontaan. Anteron tekemä pikahuolto patterille sisältää pölyjen pyyhinnän patterista ja termostaatin toiminnan testaamisen.

a) Pattereihin kesän aikana kertynyt pöly käryää ja haisee ilmassa, kun patterit kytketään päälle.

b) Likaiset patterit luovuttavat lämpöä huonosti. Tästä seuraa patterin huono toiminta ja pintalämpötilan nousu. Sähköpatterin tapauksessa voidaan pahimmallaan puhua jopa kohonneesta tulipalon riskistä.

c) Termostaattien toiminnan tarkastus. Kylmä patteri kylmentää asuntoa ja voi pahimmillaan luoda kosteudelle otolliset olosuhteet tunkeutua rakenteisiin. Toisaalta koko ajan täydellä teholla toimiva patteri voi luoda aikamoisen loven rakennuksen lämmityskulujen maksajan lompakkoon.

Termostaatin toiminnan testaaminen tarkoittaa varmistumista siitä, että patteri on lämmin termostaatin ollessa säädettynä korkealle lämpötilalle ja toisaalta sitä, että patteri kylmenee, kun termostaatti säädetään huoneen lämpötilaa alhaisemmalle lämpötilalle.

Perusteelliset ohjeet pattereiden toiminnan tarkasteluun saatavissa osoitteessa:
www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/remontoi_ja_huolla/energiatehokas_sahkolammitys/huonelampotilat_pa...

Facebook ei liity kilpailuun ja kilpailu päättyy 25.9. klo 9.
... Näytä lisääNäytä vähemmän

LEFFALIPPUARVONTA! Kommentoi alle, mikä on mielestäsi energianeuvojamme, Anteron, pääsyy pestä ikkunat näin syksyllä, ja osallistut leffalipun arvontaan.

a) Likaiset ikkunat voivat viedä auringon lämmitystehosta jopa 40%, ja se näkyy lämmityskuluissa

b) Pimeä syksy on tulossa, ja Antero haluaa varmistaa, että ikkunat päästävät sisään kaiken mahdollisen valon. Likaiset ikkunat voivat vähentää tulevan valon määrän jopa puoleen

c) Rouva käskee

Hyviä ohjeita ikkunoiden pesuu saatavissa esim. täältä: www.martat.fi/marttakoulu/kodinhoito/siivous/ikkunat/

Facebook ei liity kilpailuun ja kilpailu päättyy 18.9. klo 9.
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Eihän taloyhtiössänne pidetä turhaan päällä kylmäkellareita?

Yhden kylmiön sähkönkäytön vuosikustannukset voivat olla jopa 1000 euroa.

Lisää hyviä vinkkejä taloyhtiöille tarjolla 10.10. alkavalla energiaeksperttikurssilla. Ilmoittaudu mukaan: www.neuvoo.fi/energiaekspertit/
... Näytä lisääNäytä vähemmän

ARVONTA! Osallistu arvontaan tykkäämällä tästä julkaisusta TAI lisäämällä kommenttikenttään kaverisi nimi, josta olisi mielestäsi energiaekspertiksi! 😀

Maanantaina 11.9. klo 9 arvomme kilpailuun osallistuneiden kesken energiaeksperttikoulutuslahjakortin. Lahjakortin voittaja saa oikeuden ilmoittaa ilmaiseksi valitsemansa henkilön syksyn energiaeksperttikurssille.

Lisätietoa kurssista: www.neuvoo.fi/energiaekspertit/

Facebook ei liity arvontaan tai palkintoon.
... Näytä lisääNäytä vähemmän